• DELTAGARINFORMATION

  SIDE BY SIDE 2023

 • Den här sidan uppdateras löpande fram till lägret.

  RESA

  Tips om hur du lättast tar dig till Göteborg och Konserthuset.

   

  MAT

  Information om mat och dryck för alla deltagare på Side by Side.

   

  BOENDE

  Har du funderingar kring boendet under lägret? Här kan du läsa mer om det.

   

 • RESA

  För dig som reser till Side by Side!

  Lokalerna för boende, mat, repetitioner och konserter ligger alla på promenadavstånd från Konserthuset.

  FLYG

  Närmaste flygplats är Göteborg Landvetter Airport
  För att ta sig in till Göteborg rekommenderar vi Flygbuss.

   

  I Göteborg rekommenderar vi att stiga av vid hållplats ”Korsvägen” och därefter promenera ca 13min/950 m till Hvitfeldtska gymnasiet, Norra byggnaden (Rektorsgatan 2).
  Där kan ni checka in på boendet.

   

  Om du ska direkt till Konserthuset kan du stiga av vid hållplats "Berzeliigatan" och gå ca 4 min/270 m uppför backen.

  TÅG

  Närmaste tågstation är Göteborg Centralstation.

    

  Därifrån går det flera bussar och spårvagnar. Det tar ca 10 minuter att åka till Konserthuset och till boendet. Färdbiljett köps på Västtrafikbutik, Resecentrum eller via ToGo-appen.

   

  Du kan exempelvis välja spårvagn 7 -> Tynnered

  Kliv av vid hållplats ”Kapellplatsen” och därefter promenera ca 13min/950 m till Hvitfeldtska gymnasiet, Norra byggnaden (Rektorsgatan 2). Där kan ni checka in på boendet.

 • MAT

   

  I varje spårs schema framgår det vilka måltider som ingår i varje spår. Vi arbetar för att minska matsvinnet och därför ingår vissa
  måltider bara för boende. Det gäller de flesta middagarna. Vilka måltider som är för alla och vilka som bara är för boende framgår av varje spårs schema som presenteras senare i vår. Observera att det inte serveras middag fredag 16/6.


  Det är viktigt att endast de som har anmält specialkost tar av den maten så att vi vet att den räcker. 

  FRUKOST, LUNCH, MIDDAG

  Frukost serveras för övernattande deltagare:
  18-22 juni i Hvitfeldtskas matsal kl: 07.00-09.00
  23 juni levereras smörgåsar till boendet

   

  Lunch och middag serveras både i Hvitfeldtskas matsal och på Konserthuset. I schemat framgår det vilken matsal man ska gå till.

   

   

  Side by Side är Kranmärkt av miljöskäl, därför serverar vi inget buteljerat vatten. Istället får alla deltagare en vattenflaska vid registreringen som ni sedan kan fylla på med prima vatten från kranen.

 • BOENDE

  För dig som kommer sova hos oss!

   

  OBS! Om du inte kan eller vill bo i på lägret eller om vi har slut på platser kan du boka Externt boende.

   

  BOENDE & KOMFORT

  Ni som sover över måste ta med egen kudde och Täcke/lakan eller sovsäck.

   

  OBS! 2023 kan vi inte erbjuda madrasser. Du måste därför ta med egen madrass / liggunderlag. För att det inte ska bli för trångt i salarna är det bra om ni inte tar med för stora uppblåsbara madrasser.

   

  Övernattningen sker i sovsalar om ca 20 personer/sal med undantag för några salar. Mindre grupper kan komma att dela rum med annan grupp. Vi tar hänsyn till era önskemål kring uppdelning av sovsal (till exempel könsindelade grupper).

   

  Delad toalett finns i korridorerna på skolan.

   

  I boendekostnaden ingår frukost samt de måltider som är markerade Endast för boende i schemat. 

  TRYGGHET PÅ BOENDET

  På boendet finns anställd personal (boendevärdar) på plats dygnet runt. Dessa har genomgått brandskyddutbildning. Alla, både anställda och volontärer, får information om de ordinarie brand- och utrymningsföreskrifter som gäller på skolorna.

   

  I varje byggnad finns två anställda på plats varje natt, varav en är vaken. Dagtid finns också alltid två anställda på plats i receptionen i varje byggnad. Klassrummen hålls låsta och boendevärdarna kommer att hjälpa er med upplåsningen.

   

  Vi uppmanar er följa våra brandförebyggande åtgärder och boenderegler. Håll rent och snyggt i klassrum och korridorer, ta med skräp från rummen. Se till att alla fönster och dörrar är stängda och låsta när ni lämnar rummen. Side by Side är ett alkohol- och drogfritt läger. Det gäller även på boendet. På grund av allergier bland deltagarna är jordnötter och nötter av alla slag förbjudet på boendet. Efter kl. 23 ska det vara tyst i korridorer och på rummen. Ytterdörrarna är låsta mellan kl. 22-07 och därför måste alla hålla sig inne då.

   

  Vi arbetar för att öka säkerheten och har utökat antalet anställda på boendet. Personal från vaktbolag finns på plats dygnet runt. Trots det kan vi inte garantera att det inte sker stölder på boendet. Side by Side har inga försäkringar för evevntuella stölder, det måste täckas av egen hemförsäkring.

 • AKTIVITETER

  Roligt utanför repetitionerna

  Danceoke

  Fanny Kivimäki

  Side by Sides egen inspiratör Fanny Kivimäki är tillbaka med roliga upptåg! Hela lägret kommer att få lära sig årets Move of the Camp och några spår kommer också att få dansa loss ordentligt när Fanny ordnar Danceoke i Garderobshallen.

   

  Fanny jobbar som professionell dansare och koreograf. Hon är den som presenterar alla konserter på Side by Side och är ett riktigt energiknippe full av positiv energi.

   

  Danceoken hålls för spåren:

  CHILDREN'S och PRE-UPPER VOICES CHOIR samt BASIC och INTERMEDIATE ORCHESTRA

  Yankhos enmansband

  Yankho

  TV-personligheten och skådespelaren Yankho, känd från bland annat Bolibompa, är tillbaka på Side by Side och kommer göra två nya föreställningar. En för de lite yngre och en för de lite äldre deltagarna.

   

  Föreställningen ges för:

  BASIC och INTERMEDIATE och UPPER INTERMEDIATE ORCHESTRA, CHILDREN'S CHOIR samt EARLY MUSIC

  Pop-up Concert

  Förra årets pop-up konsert på Götaplatsen blev en riktig succé! Vilket väder, vilken energi, vilken publik! Det är klart vi måste göra om det!

   

  Pop-up Concert är på Götaplatsen på måndag 19 kl 15.15.

   

  Spåren som kommer uppträda är: YOUTH och UPPER VOICES CHOIR samt UPPER INTERMEDIATE och WIND & STRING ORCHESTRA

  Inpirationskonsert

  Göteborgs Symfoniker

  Det här blir en unik och exklusiv konsert med musiker från Göteborgs Symfoniker och sångare från Göteborgs Symfonikers Vokalensamble. Konserten bjuder på en spännande repertoar och vi hoppas den kommer ge dig massor av kreativ energi!

   

  Inspirationskonserten hålls för spåren: ADVANCED och PRE-ADVANCED ORCHESTRA, FOLK MUSIC samt YOUTH CHOIR

  Open Stage

  Alla deltagare

  Under årets Side by Side kör vi Open Stage i grönområdet mellan Konserthuset och Hvitfeldtska! Alla som vill är välkomna att ställa sig där och framföra akustisk musik i sommarvärmen. Här sätter deltagarna programmet själva!

  Yoca Recovery

  Yoga Lene

  Efter en lång och intensiv lägervecka kan det vara skönt att få en lugn stund, landa och ladda batterierna innan Closing Concert.

   

  Gabriella Albemark Yoga Recovery hjälper dig att slappna av och hitta fokus igen på lägrets sista dag.

   

  Yoga Recovery hålls för spåren:

  ADVANCED och PRE-ADVANCED ORCHESTRA

  Workshop: Stage Presence

  Dirigenter från lägret

  Hur ska man egentligen uppträda på scenen? I denna workshop får du lära dig mer om den där till synes magiska, men förmodligen hårt inövade, talangen "scennärvaro". Under ledning av Anci Hjulström

   

  Workshop: Stage Presence hålls för spåren: YOUCH och UPPER VOICES CHOIR

  Workshop: About the Music

  Klassisk musik handlar inte bara om teknik. För att verkligen kunna ta ditt musicerande till nästa nivå behöver du komma närmare musiken och verkligen förstå den.

   

  Workshop: About the Music hålls för spåren: ADVANCED och PRE-ADVANCED ORCHESTRA

  EARLY ♥ FOLK

  Tidig musik och folkmusik är mer olika än man kan tro, men också mer lika. I den här workshoppen får våra två specialspår EARLY och FOLK MUSIC lära känna varandra och även lära av varandra.

  Wind Meets String

  WIND & STRING ORCHESTRA är ett unikt spår på Side by Side. Ja, faktiskt är det lite som två spår i ett! Det här är en "meet & greet" workshop för att ni alla ska lära känna varandra lite bättre.

All Posts
×