• VOLONTÄR

 • Volontär under Side by Side!


   

  Nu närmar sig Side by Side och vi är glada åt att ha så många volontärer till vår hjälp. Alla volontärer är välkomna till ett informationsmöte på Konserthuset onsdag 13/6 kl 19-20. Ingång från Viktor Rydbergsgatan. Då kommer du att kunna träffa och ställa frågor till flera av dem som ska vara arbetsledare för volontärerna under lägret.

 • VOLUNTEERS´ CHOIR

  Onsdag 13 juni - lördag 16 juni

  Du som är volontär under Side by Side är hjärtligt välkommen att vara med i Volontärskören! Det blir en fin möjlighet att lära känna andra volontärer och ha roligt tillsammans dagarna innan lägret börjar. Kören träffas 13, 14 och 15 juni kl. 17-19 på Konserthuset. Amanda Flodin och Tore Sunesson är ledare och på schemat står ”kom igång med röst och kropp”, ”vi gör en Side by Side låt tillsammans” samt ”hur vi gör oss bäst på scen”. Kursen avslutas på Stora Scenen på Konserthuset den 16 juni kl. 18.30 i samband med Invigningskonserten. Volontärskören framför då sitt bravurnummer med fart och fläkt. Missa inte det!!

  Inga förkunskaper krävs.

   

 • Volontäruppdrag

   
  Det finns olika roller att välja mellan när du är volontär på Side by Side. Det är bäst för oss och deltagarna om du är på samma plats och utför liknande arbetsuppgifter flera dagar. Då går det åt mindre tid för upplärning och allt flyter på bästa sätt. Du kommer att ha en arbetsledare till hands.
   

  PLATSVOLONTÄR
  • Innebär att finnas på plats i någon av de lokaler vi använder för konserter, repetitioner, måltider och boende. Arbetsuppgifterna varierar beroende på plats,t ex: ställa i ordning salar före och efter repetitioner och konserter, ställa i ordning klassrum för boende, hålla fint i lokalerna, servera frukt, visa vägen till och i lokalerna, ta emot/skicka iväg leveranser av olika slag, bemanna boende dagtid. Våra platser/ lokaler är Hvitfeldtska gymnasiet, Högskolan för Scen och Musik, Studenternas hus, Konserthuset, Universitetets Aula och en Konsertarena. 
  MATVOLONTÄR
  • Innebär att hjälpa till med olika sysslor vid måltiderna
  TRANSPORTVOLONTÄR
  • Innebär att köra fordon (lastbil, skåpbil, personbil). Endast vanligt B-körkort krävs. Innebär också att bära och lasta det som ska transporteras.
  KANSLIVOLONTÄR
  • Innebär att förbereda inför registreringen, hjälpa till vid registreringen och finnas till hands i kansliet på Konserthuset vid andra tillfällen.
  SPÅRVOLONTÄR
  • Innebär att följa deltagarna i ett spår under dagarna och finnas till hands och hjälpa deltagarna med det som behövs.

 • När börjar mitt uppdrag?
  Vi kommer att behöva volontärernas hjälp mellan onsdag 13/6 och torsdag 21/6. Dagarna är indelade i tre fyratimmarspass och vi ser helst att varje volontär kan arbeta ett antal hela pass. Det underlättar för planeringen och ökar kontinuiteten och kvaliteten.
  Om du har angett i din anmälan att du också vill sjunga i VOLUNTEERS' CHOIR kommer vi att schemalägga dig så att det passar med körens tider.
  Som volontär på Side by Side får du äta lunch och middag utan kostnad under de dagar du jobbar.
   
  När sjunger VOLUNTEERS' CHOIR?
  Kören kommer att repetera onsdag 13/6, torsdag 14/6 och fredag 15/6 kl 17-19. Dessutom medverkar kören på invigningskonserten lördag 16/6 kl 18 samt på festivalkonserten tisdag 19/6 kl 15.
   
  Om jag har några frågor, vad gör jag då?
  Det finns en facebookgrupp för volontärerna. Side by Side volontär! heter den. Gå med i den redan nu för att få kontakt med gamla och nya volontärer och för att inte missa vad som händer under lägret.
  Du är välkommen att kontakta oss på sidebyside@gso.se om du har frågor om volontärsarbetet.

All Posts
×