• JOBBA HOS OSS

 • Vill du jobba med Side by Side?

  Vi söker ofta kreativa musikälskare och organisatoriska genier som gillar att jobba med människor i allmänhet och barn och unga i synnerhet. Ansökan är nu stängd för sommarens jobb. Tack till alla som hört av sig!

 • OM SIDE BY SIDE

  I mitten av juni fylls Göteborg till brädden av barn och unga från hela världen för att spela i orkester och sjunga i kör under musiklägret Side by Side by El Sistema, som är ett av de största i sitt slag med 1800 deltagare 2018. Deltagarna repeterar och umgås under fem intensiva dagar 15-19 juni 2019. De får träffa spännande musiker och inspiratörer som leder workshops och repetitioner samt spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

   

  Side by Side by El Sistema är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Målet är då vara ett världsledande musikläger för barn från hela världen som möts genom musik och inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper. Med musiken som kraft motarbetar vi segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.


  El Sistema är ett program skapat 1975 av ekonomen och musikern José Antonio Abreu i Venezuela med visionen att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

   

  Lägerdagarna består av repetitionspass, konserter, gemensamma måltider och andra aktiviteter. Konserthuset på Götaplatsen är Side by Sides centrala punkt, men deltagarna bor, repeterar och spelar på en mängd olika platser runtomkring. Hvitfeldtska Gymnasiet, Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet och Studenternas hus är några av platserna.


  För att så många som möjligt ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna på Side by Side indelade i nivåanpassade spår. Varje spår har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret.

   

  GÖTEBORGS SYMFONIKER

  Göteborgs Symfoniker består av 160 anställda, varav 109 musiker, och är ett helägt aktiebolag inom Västra Götalandsregionen. Orkesterns hemmaarena är Göteborgs Konserthus. Göteborgs Symfoniker ligger sedan länge i framkant när det gäller verksamhet riktad till barn och ungdomar. Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer för Side by Side sedan 2016, i nära samverkan med El Sistema Sverige.

   

  KONTAKT

  Vid frågor angående tjänsterna eller Side by Side, maila oss på sidebyside@gso.se

   

  ANSÖKAN

  Skicka ditt cv och personliga brev till sidebyside@gso.se. Märk din ansökan med ämnet ”Ansökan och namnet på den tjänst du söker”. Intervjuer genomförs fortlöpande, så ansök så snart som möjligt och senast 25/3.

   

  VILLKOR

  Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret för logivärdar, spårvärdar och barnvärdar.

   

  Tjänsten är en visstidsanställning.

  VAD KAN SIDE BY SIDE ERBJUDA DIG?

  Att jobba på Side by Side är en unik chans att få följa med på den stora resan som barnen och ungdomarna gör under fem intensiva dagar av gemensamt hårt arbete och fantastisk skaparglädje. Genom din insats bidrar du till att stora och små får ett oförglömligt minne av Side by Side.

   

  INGA LEDIGA TJÄNSTER

All Posts
×