• OM LÄGRET

 • LÄGRET

  Side by Side by El Sistema är ett musikläger, där tyngdpunkten ligger på orkester och kör. För att så många som möjligt ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna på Side by Side indelade i nivåanpassade spår. Varje spår har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret. Aktiviteter, repetitionspass och dagarnas längd är anpassade.

   

  Lägerdagarna består av repetitionspass och konserter samt gemensamma måltider och andra aktiviteter. Ibland repeterar deltagarna i små grupper, stämma för stämma med en egen instruktör för varje grupp. Ibland träffas en hel sektion och ibland repeterar alla deltagare i ett spår tillsammans, hela orkestern eller kören på en och samma gång. En del repetitioner kommer att hållas på engelska.

   

  Side by Side äger rum mitt i Göteborg. Det innebär att vi ibland promenerar i trafikmiljö. Lägret växer för varje år, ofta är vi flera hundra barn och vuxna i samma lokal som spelar och sjunger tillsammans. Vi har en del repetitioner och konserter på stora arenor. Förra året var vi 1500 deltagare. Vi är många vuxna på plats. Både anställd personal, volontärer och medföljande vuxna ska finnas till hands för alla barn och unga.

 • MAT

  På Hvitfeldtska gymnasiet kommer vi att servera lunch och middag som ingår i deltagaravgiften. Frukost ingår om du har bokat boende.

   

  På lägret serveras ingen mat som innehåller nötter eller fläskkött. Övrig specialkost anges i anmälan.

   
   

  BOENDE

  Vi erbjuder boende på Hvitfeldtska gymnasiet för 85kr per person och natt. Hvitfeldtska gymnasiet ligger i närheten av Konserthuset och med promenadavstånd till alla övriga lokaler. Vi sover på madrass på golvet i klassrum, 15-20 i varje sal. På boendet kommer det att finnas personal tillgänglig dygnet runt. Deltagare under 13 år som ska på bo på Hvitfeldtska måste ha någon vuxen de känner med sig. Om du däremot vill bo någon annanstans finns det många hotell och vandrarhem i Göteborg att välja mellan. Här får du några tips på boenden som vi rekommenderar.

  DOKUMENTATION

  Under Side by Side kommer vi att dokumentera verksamheten i text och bild. Vi kommer att sprida informationen i sociala medier, på vår hemsida och i andra sammanhang där Side by Side presenteras under lägerveckan och i vår framtida kommunikation och marknadsföring.

   

   

   

 • DELTAGARAVGIFT

  Avgiften är 450 kr för alla spår utom BEGINNERS´ ORCHESTRA, BEGINNERS´ CHOIR och OPEN CHOIR som har en avgift på 200 kr och för VOLUNTEERS´ CHOIR som är avgiftsfri. I deltagaravgiften ingår fika, lunch och middag. Dessutom får varje deltagare vara med på repetitioner, konserter och övriga aktiviteter på lägret. Var och en får en Side by Side-kasse och årets Side by Side T-shirt.

   

  Alla som ska delta i lägrets verksamhet ska anmäla sig och betala deltagaravgift, alltså även medföljande vuxna. Om du är med i Göteborgs Kulturskolor så bjuder din kulturskola på deltagaravgiften. Då ska du ange en kampanjkod vid anmälan. Koden får du från din kulturskolepedagog. Om du är medlem i RUM får du 100 kr rabatt. Du betalar hela avgiften nu och ansöker sedan om stödet HÄR.

  TRYGGHET

  Vi vill att alla deltagare ska vara trygga på lägret. För att uppnå det arbetar vi med trygghet och säkerhet på flera olika sätt. T ex vill vi ha tillgång till målsmans mobilnummer så att vi kan ha direktkontakt i nödfall.. Vi kommer att ha anställda personer direkt knutna till varje spår och trygghetsteam i de spår där det är yngre deltagare. I de spår som riktar sig till de äldsta deltagarna kan vi bara ta emot ungdomar som klarar sig bra själva under lägret eller har en vuxen med sig. I de spår som riktar sig till de yngre deltagarna vill vi helst att alla barn har någon vuxen de känner på plats. Det kan vara din musiklärare om du deltar på lägret i en större grupp, det kan vara din förälder om du anmäler dig individuellt eller någon annans förälder om du deltar på lägret tillsammans med en kompis. I undantagsfall och i vissa spår så finns också möjlighet att ange att man kommer utan vuxen och behöver lägrets hjälp med detta. Vi arbetar för att skapa en kultur där det är självklart att alla vuxna som deltar på lägret hjälps åt att ta ansvar för alla barn och unga.

  SÄKERHET

  Vi kommer att ha kontakt med polisen i Göteborg för att få tillstånd för vår verksamhet där det krävs. Vid konserter på stor arena kommer vi att ha Röda korset på plats. Vi anlitar också vaktbolag som finns med vid vissa tillfällen. Vi arbetar vidare under våren med olika åtgärder för att ytterligare öka säkerheten på lägret.

 • Schema för 2018

  Här är det övergripande schemat för Side by Side-veckan 2018

All Posts
×