• OM LÄGRET

 • LÄGRET

  Side by Side by El Sistema är ett orkester- och körläger. Barn och unga från hela Sverige och från flera andra länder repeterar tillsammans i centrala Göteborg med Konserthuset som mittpunkt under ledning av spännande dirigenter, musiker och pedagoger. För tillresande finns det möjlighet att bo i närheten av repetitionslokalerna. 2018 deltog 1800 unga musiker och korister i olika åldrar och på olika nivåer.

  SPÅR

  För att så många som möjligt ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna på Side by Side indelade i nivåanpassade spår. Det finns sex orkesterspår, fem körspår och ett folkmusikspår att välja bland. För att lägret ska bli så roligt och utvecklande som möjligt är det viktigt att varje deltagare väljer rätt spår och att alla kommer till lägret väl förberedda för sin nivå. Det är framförallt repertoaren som ska avgöra valet av spår. Tanken är att en deltagare stannar i samma spår mer än ett år. Varje spår har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret. Aktiviteter, repetitionspass och dagarnas längd är också anpassade. Spåren möts vid gemensamma repetitioner och konserter.

  INNEHÅLL

  Lägerdagarna består av repetitionspass och konserter samt gemensamma måltider och andra aktiviteter. Ibland repeterar deltagarna i små grupper, stämma för stämma med en egen instruktör för varje grupp. Ibland träffas en hel sektion och ibland repeterar alla deltagare i ett spår tillsammans, hela orkestern eller kören på en och samma gång. En del repetitioner hålls på engelska.
   

  En viktig tanke i Side by Side är möjligheten till förebildning. Det är utvecklande och lärorikt att få spela och sjunga sida vid sida med deltagare på olika nivåer och i olika åldrar. Därför låter vi spåren mötas och musicera tillsammans under lägret. Göteborgs Symfonikers och Göteborgs Symfonikers Vokalensembles medverkan är grundläggande i denna förebildningstanke.

  KONSERTER

  Under Side by Side framträder lägrets deltagare vid flera olika konserter. Vid lägrets festivalkonsert i Scandinavium samlas alla deltagare till ett gigantiskt musikaliskt fyrverkeri sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

 • Filmer

  Side by Side 2018 - lägerfilmen

  Clean Bandit - Symphony feat. Zara Larsson cover by Side by Side by El Sistema

  Avslutningskonsert II från Side by Side 2018

  Se den här eller på GSOplay.

  Side by Side 2017 - lägerfilmen

  Side by Side 2016 - lägerfilmen

  Side by Side 2015 - lägerfilmen

  Side by Side 2014 - lägerfilmen

 • Festivalkonserten från 2018 hittar du i nyhetsbrevet!

All Posts
×