• ANSÖKNINGSINFORMATION

 • Tack för att du vill vara med på Side by Side!

  Här hittar du mycket av det du behöver veta och tänka på när du gör din ansökan. Missa inte heller våra ANSÖKNINGSVILLKOR och hur vi hanterar PERSONUPPGIFTER. Om du har några frågor, vill ändra något i din ansökan eller vill dra tillbaka din ansökan, maila sidebyside@gso.se.

  ANSÖKNINGSPERIOD

  SAMTLIGA SPÅR

  Ansökan är öppen 9 november–4 februari

   

  Första urvalet
  Görs bland de ansökningar som kommit in senast 14 december 2021
  Antagningsbesked skickas senast 14 januari 2022


  Andra urvalet
  Görs bland de ansökningar som kommit in senast 4 februari 2022
  Antagningsbesked skickas senast 24 februari

   

  Restplatser
  Ansökan till restplatser är öppen 15 februari – 13 april

  Antagningsbesked skickas löpande

 • ANSÖKAN OCH ANTAGNING 2022

  Det finns ett begränsat antal platser för varje spår och varje instrument. Därför måste alla som vill delta göra en ansökan.
  Vi använder inte “först-till-kvarn"-principen, utan går igenom alla ansökningar och fördelar platserna så jämnt och rättvist som möjligt. Det första urvalet görs bland de som ansökt senast 14 december 2021. Störst chans att få en plats har alltså den som skickar in sin ansökan tidigt.


  Så långt det är möjligt vill vi erbjuda platser till samtliga som ingår i en befintlig grupp/orkester/kör. Därför ser vi helst att alla som vill delta på lägret som en grupp gör en gemensam ansökan.

  Om din ansökan

  Var och en kan endast ansöka till ett spår, så det är viktigt att tänka igenom spårvalet. Information om varje spår och länk till ansökningsformuläret finns under respektive spår.


  Det kostar ingenting att ansöka och ansökan är inte bindande. Att delta på Side by Side kostar 450 kr/deltagare på alla spår utom OPEN CHOIR, BEGINNERS’ ORCHESTRA och BEGINNERS’ CHOIR som kostar 200 kr.


  De som erbjuds plats på Side by Side kommer att få komplettera ansökan med fler uppgifter i samband med att de tackar ja till erbjuden plats. Det är först då kontaktuppgifter till varje deltagare, ev specialkost och betalningsuppgifter anges. Då anges även namn på ev medföljande vuxna.

   

  Innan du ansöker ska du läsa igenom våra ANSÖKNINGSVILLKOR.
  Läs även igenom hur vi hanterar PERSONUPPGIFTER.

   

  Om du har några frågor, vill ändra något eller ångrar din ansökan, maila sidebyside@gso.se

  Info till dig som ska ansöka för en grupp

  Till de flesta av spåren går det att göra en gemensam ansökan för flera deltagare från samma kulturskola, orkester eller kör. Då skickas information och antagningsbesked för hela gruppen till den som är ansvarig för gruppansökan. Det går att göra en ansökan för 30 deltagare i samma formulär. Om det är fler som ingår i samma grupp kan du skicka in två ansökningar till samma spår. Ange dig själv som ansvarig för båda ansökningarna.

   

  Om du har elever på flera nivåer och vill delta med en grupp i t ex BASIC ORCHESTRA och en annan i CHILDREN’S CHOIR måste du göra två olika ansökningar.

   

  Om du, som orkesterledare, pedagog eller körledare, inte vet ännu exakt vilka deltagare som ska ingå i ansökan går det att ange Elev 1, Elev 2.. som namn. Det är dock mycket viktigt att antalet personer/instrument eller stämma är korrekt. Fullständiga uppgifter till alla deltagare anges när du tackar ja till erbjudna platser.

   

  Du behöver inte ange namn på medföljande vuxna i ansökan, dessa läggs till när du tackar ja till erbjudna platser. Tänk på att ni behöver vara tillräckligt många vuxna för att ta hand om er grupp under lägret, t ex vid förflyttningar, måltider och före och efter repetitioner. Om ni planerar att bo på Side by Sides boende är det viktigt att antal boende inkl medföljande vuxna anges i ansökan. Om ni inte planerar att bo på boendet anges 0 som antal.

  Info till dig som ska ansöka individuellt

  Till några av de äldre spåren (ADVANCED ORCHESTRA, PRE-ADVANCED ORCHESTRA, FOLK MUSIC och YOUTH CHOIR) går det endast att göra en individuell ansökan.

   

  Om du är 16 år eller äldre kan du ansöka själv och ange din egen e-postadress. Om du är yngre vill vi att du gör ansökan tillsammans med en vuxen och att e-postadressen går till en vuxen som ansvarar för ansökan. Det är till den e-postadressen antagningsbesked och information kommer att skickas. Övriga uppgifter i ansökan gäller dig som vill delta som spelande/sjungande deltagare. Uppgifter om ev medföljande vuxen anges först då du tackar ja till erbjuden plats

   

  Det går också att göra en individuell ansökan till övriga spår, men det är viktigt att du som tillhör en grupp först frågar din lärare/ledare om gruppen kommer att göra en gemensam ansökan, vilket är det bästa alternativet.

  Info till dig som är vårdnadshavare och ska ansöka för ditt eller dina barn

  Det är viktigt att du pratar med instrumentlärare, orkesterledare eller körledare innan du ansöker för ditt eller dina barn. Dels är det bra om läraren är med och väljer spår så att nivån blir rätt och dels är det viktigt att du vet om gruppen kommer att lämna in en gemensam ansökan.

   

  Om ditt barn spelar eller sjunger i en grupp som planerar att komma till Side by Side tillsammans vill vi att gruppen gör en gemensam ansökan. Då kommer vi att försöka ge plats till samtliga som tillhör gruppen.


  Du som vuxen ansvarar för ansökan och anger din egen e-postadress. Det är till den e-postadressen antagningsbesked och information kommer att skickas. Övriga uppgifter i ansökan gäller spelande/sjungande deltagare. Uppgifter om ev medföljande vuxen anges först då du tackar ja till erbjuden plats. Tänk på att alla under 13 år måste ha en vuxen de känner på plats på lägret.

 • Spårvägledning

  För att du snabbt ska få en överblick över vem som kan ansöka till de olika spåren har vi tagit fram en rad med ikoner som du ser nedan. Utöver det anger vi också rekommenderat åldersspann och rekommenderad erfarenhet i spårbeskrivningen.

  13 år eller äldre utan vuxen

  Barn under 13 år med vuxen

  Barn under 13 år i barnvärdsgrupp

  13 år eller äldre med vuxen

  Vuxen spelande/sjungande

  Vuxen ej spelande/sjungande

 • SÅ ANSÖKER DU TILL SIDE BY SIDE 2022

  Vilken information behöver jag för att ansöka?

  • Namn, e-postadress och mobilnummer till den som är ansvarig för ansökan
  • Namn på spelande/sjungande deltagare
  • Vilket spår ansökan avser
  • Kulturskola, orkester, kör eller organisation
  • Land/Kommun
  • Antal boende
  • Namn, födelseår, instrument/stämma för samtliga deltagare som ingår i ansökan

  Till vissa spår krävs mer information för att
  genomföra ansökan tex:

  • Års erfarenhet på instrumentet/av att sjunga i kör
  • Orkester-/kör-/ensemblevana
  • Namn, e-postadress och mobilnummer till instrumentlärare/körledare

  Hur mycket kostar det att delta på Side by Side?

  Deltagaravgiften är 450 SEK (inkl moms 25%) för alla spår förutom BEGINNER’ ORCHESTRA, BEGINNERS’ CHOIR och OPEN CHOIR som kostar 200 SEK (inkl moms 25%). Deltagaravgiften betalas när erbjuden plats bekräftas. Den återbetalas om platsen avbokas senast 5 maj. Deltagaravgiften är densamma för alla som deltar, dvs även medföljande vuxna. Plats på boendet kostar 100 SEK (inkl moms 12%) per person och natt. Återbetalning sker också om vi som arrangör av Side by Side skulle behöva ställa in lägret.

   

  Barn och vuxen på lägret

  Side by Side är ett läger mitt i Göteborg och det innebär att deltagarna måste röra sig mellan olika lokaler runt Konserthuset i trafikerad miljö. Alla deltagare som är under 13 år måste ha en medföljande vuxen som de känner på plats på lägret som finns till hands hela dagarna och tar ansvar för barnet framför allt vid förflyttningar, måltider och aktiviteter utöver repetitionerna. Det kan vara gruppens ledare, en medföljande förälder eller någon annan vuxen. Barn i olika spår har olika scheman och repeterar i olika lokaler så det är viktigt att tänka på att ha tillräckligt antal vuxna med. För att få övernatta på Side by Sides boende måste man vara 13 år eller medföljas av en vuxen.

   

  Medföljande vuxna behöver inte ansöka om plats. När erbjudna platser ska bekräftas för spelande/sjungande deltagare läggs uppgifter till för samtliga medföljande vuxna.

   

  För barn under 13 år som vill delta i INTERMEDIATE ORCHESTRA, BASIC ORCHESTRA, PRE-UPPER VOICES CHOIR eller CHILDREN’S CHOIR och inte kan ha någon vuxen med sig finns det möjlighet att ansöka om plats i en barnvärdsgrupp. Det innebär att de har en barnvärd som är anställd av Side by Side som ser efter och guidar dem under lägret. Barnvärdarna arbetar dagtid och barn utan vuxen får alltså inte övernatta på Side by Side utan måste hämtas och lämnas varje dag i anslutning till lägrets schemalagda aktiviteter. Antalet platser i barnvärdsgrupperna är begränsade. För BEGINNERS’ ORCHESTRA och BEGINNERS’ CHOIR måste varje barn ha en medföljande vuxen som de känner som lämnar och hämtar samt finns tillgänglig på telefon under repetitionen söndag och måndag, samt finns på plats tillsammans med barnet hela tisdagen.

   

  Vid deltagande i OPEN CHOIR ska en vuxen vara med för den som behöver hjälp vid exempelvis lunch eller förflyttningar.

   

  För allas trygghet behöver vi veta vem och hur många som vistas i de olika lokalerna. Därför kan vi inte ta emot barn och /eller vuxna som har koppling till en deltagare, men inte har en plats som är betalad och bekräftad av oss. Om någon vill besöka en deltagare under lägret föreslår vi att det sker mellan de olika aktiviteter och utomhus. Alla är hjärtligt välkomna till de olika konserterna. Biljetter behövs i de flesta fall. Mer information om detta kommer i nyhetsbrev och på hemsidan.

   

All Posts
×