• Dirigenter

  Side by Side 2017

   

  Ron Davis Alvarez

  Basic Orchestra

  Intermediate Orchestra

  Ron från Venezuela är en av El Sistemas många begåvningar. Han började som violinist och är nu internationellt verksam som dirigent och ambassdör för El Sistema. Efter tre år på Grönland kom han till Göteborg, där han nu är konstnärlig ledare för El Sistema Sverige och initiativtagare till uppmärksammade Dream Orchestra. Ron Davis Alvarez är nominerad till världens främsta pedagogiska pris, The Global Teacher Price 2017.

   

  Birgitta Mannerström-Molin

  Children's Choir

  Intermediate Choir Upper Voices

  Birgitta är verksam i Göteborg där hon leder en omfattande körverksamhet för barn och ungdomar och är samtidigt engagerad som kurshållare och körledare på riksnivå. Hon har också varit med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och har lett barnkörerna under Side by Side by El Sistema sedan starten. Birgitta Mannerström-Molin är utsedd till årets barn- och ungdomskörledare i Sverige 2016.

   

  Cecilia Martin-Löf

  Advanced Choir

  Cecilia är ansvarig för körverksamheten vid Lunds universitet där hon leder ensemblerna Lunds akademiska kör och Palaestra vokalensemble. Hon har varit chefdirigent för Danska Radions flickkör, arbetat med radiokörerna i Stockholm och Köpenhamn, som kormästare för Gävle symfonikör. Hon är också en efterfrågad pedagog och dirigent runtom i Sverige och Europa. Cecilia Martin-Löf är för närvarande konstnärlig ledare för Sveriges Ungdomskör SVUK.

  Lina Molander Ekström

  Beginners´ String Orchestra

  Lina jobbar sedan 2010 som samordnare samt violin- och violapedagog i El Sistema Hammarkullen, Kulturskolan Angered. I sitt arbete har hon hämtat mycket inspiration från El Sistema i Los Angeles och Venezuela. Tillsammans med kollegan Teresa Hedborg föreläser även Lina om El Sistema i förskolan, som en del av El Sistema Academy. Lina Molander Ekström har i flera år varit instruktör för violastämman under Side by Side.

  Santtu-Matias Rouvali

  Advanced Orchestra

  Santtu-Matias tillträder som chefdirigent för Göteborgs Symfoniker säsongen 2017-2018. Han är också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester. Rouvali har etablerat en internationell karriär och samarbetar med ledande orkestrar som Philharmonia Orchestra och Los Angeles Philharmonic. Enligt The Guardian är Rouvali ”den senaste märkvärdiga begåvningen som framkommit i den finska dirigenttraditionen”. Rouvali dirigerar lägrets festivalkonsert.

  Cathrine Winnes

  Pre-Advanced Orchestra

  Cathrine Winnes, född 1977, är en norsk dirigent. Hon har dirigerat flera av de professionella orkestrarna i Norge, däribland Oslo filharmoniska orkester, Kringkastingsorkestret, Trondheims symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester och samtliga norska professionella militärorkestrar. Hon är också konstnärlig ledare för Universitetets Symfoniorkester Oslo och sedan 2008 är hon anställd vid den Norges Musikhögskola som universitetslektor i dirigering.

  Gustavo Dudamel

  Honorary Guest Conductor

  Gustavo var chefdirigent för Göteborgs Symfoniker 2007-2012 och är en av världens mest efterfrågade dirigenter. Han är i dag chefdirigent för Los Angeles Philharmonic Orchestra. 2009 framförde Gustavo Dudamel och Göteborgs Symfoniker Beethovens femte symfoni i Hammarkullen vilket blev startskottet för El Sistema i Sverige. När musiklägret Side by Side by El Sistema skapades 2014 blev Gustavo Dudamel lägrets ciceron. Nu återkommer han som hedersgäst för att dirigera delar av lägrets festivalkonsert söndag den 18 juni.

All Posts
×