• DIRIGENTER & LEDARE

 • Låt oss presentera årets dirigenter & ledare

  Vi har en fantastisk uppsättning av dirigenter och ledare till Side by Side by El Sistema 2019!
  Här kan du läsa mer om dem.

  Ron Davis Alvarez

   

  Ron började som violinist inom El Sistema i hemlandet Venezuela. I dag är han ett stort namn inom musikpedagogik och reser världen runt som dirigent och ambassadör för El Sistema. 2017 nominerades han till det prestigefyllda Global Teacher Prize. Ron är initiativtagare till Dream Orchestra och är konstnärlig rådgivare för Side by Side

  Birgitta Mannerström-Molin

   

  Birgitta är verksam i Göteborg där hon leder en omfattande körverksamhet för barn och unga i Härlanda församling. 2016 blev hon utsedd till årets barn- och ungdomskörledare och är idag en uppskattad gästdirigent runt om i landet. Birgitta var med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är konstnärlig rådgivare för Side by Side.

   

  Anja Bihlmaier

  Anja kommer från Tyskland och har på kort tid etablerat sig som en respekterad symfoni- och operadirigent i Europa. Hon har dirigerat operor i bland annat Hannover och Kassel och har gästdirigerat en mängd orkestrar, däribland Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, Folkoperan i Wien, och Göteborgs Symfoniker som hon besökte 2018.

   

  Alexander Einarsson

  Alexander är kormästare för Göteborgs Symfoniska Kör och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Vid de internationella Grand Prix-tävlingarna i körsång i maj 2015 i Tours, Frankrike, fick han festivalens dirigentpris till minne av Arthur Oldham och 2018 blev han utsedd till årets körledare av Föreningen Sveriges Körledare.

   

  Hanna Ohlson Nordh

   

  Hanna har en masterexamen i orkesterdirigering, och har varit gästdirigent för bland annat Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester och Norrlandsoperans Symfoniorkester. Utöver det även i Tyskland i Württembergische Philharmonie Reutlingen och Philharmonische Kammerorchester Dresden.

   

  Anders Renberg

   

  Anders har dubbla examina i blockflöjt och en bakgrund i musikvetenskap. Han har sin musikaliska hemvist i medeltids-och renässansmusik både som musiker och som efterfrågad lärare. Anders spelar förutom blockflöjter även flera andra medeltida instrument, och är en del av Medeltidsensemblen Ambrosia.

   

 • Sten Källman

  Erika Risinger

  FOLK MUSIC

  Sten är musiker, kompositör och arrangör, och undervisar på programmet för folk- och världsmusik vid Göteborgs Universitet. Sten brinner för att integrera musik från olika kulturer med ett speciellt fokus på musik från Haiti, inte minst genom bandet Simbi.

   

  Erika är musiker och pedagog samt riksspelman på fiol med rötter i Skåne och Dalarna. Hon har studerat klassisk violin i Falun och Köpenhamn samt folk- och världsmusik i Göteborg och känns igen från bla Sallyswag och Navarra.

 • Magnus Pettersson

   

  Magnus har gedigen erfarenhet som musikhandledare, musiker och musikterapeut i Sverige och utomlands. Han arbetar med Angereds kulturskola, har varit kursledare på musikhandledar-utbildningen och lärare i musik-didaktik för lägre åldrar på Högskolan för scen och Musik.

  Christel Weiner

   

  Christel är musiklärare och musikterapeut och arbetar i Partille Kulturskola med kör och orkester för elever med särskilda behov samt med musikundervisning i grundskola och grundsärskola. Hon har en förkärlek till bilder, tecken och färger som stöd i undervisningen..

 • Måns Carlsson
  Elvira Wall

  BEGINNERS' CHOIR

  Måns och Elvira är båda sångare och musiker och arbetar i Kulturskolan i Göteborg med sång och rytmik för de allra yngsta. De är båda engagerade som frilansmusiker vid sidan av arbetet. Måns och Elvira har lång erfarenhet att möta de allra yngsta barnen med sång, musik och rytmik.

 • Willy Wong

  Emma-Lina Grahn

  Lina Molander Ekström

  Tobias Edvardson

  Marie Fransson

 • Ledarna för BEGINNERS’ ORCHESTRA är alla verksamma som pedagoger på kulturskolor i Göteborg, samt etablerade frilansmusiker.

   

  Emma-Lina tar emot de som vill spela olika brassinstrument, de som spelar stråkinstrument får träffa Lina eller Tobias & Marie, och träblåsarna får stifta bekantskap med Willy. Fler ledare kan tillkomma längre fram.

 • Amanda Flodin

  Tore Sunesson

  VOLUNTEERS' CHOIR

   

  Amanda är mezzosopran och tillsammans med sitt normkreativa operakompani Man Must Sing har hon bland annat skapat kammaroperan Akvarium och med Utomjordiska skapade hon föreställningen Witch, Bitch, Temptress,

   

  Tore är utbildad musiklärare, en erfaren pianist och medlem i Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Sedan 1990 sjunger och turnerar han med Vokalkvartetten VOX.

All Posts
×