• Dirigenter & Körledare

 • Låt oss presentera årets dirigenter & körledare

  Vi har en fantastisk uppsättning av dirigenter och körledare inför årets Side by Side by El Sistema!
  Här presenterar vi dem var och en.
   

  Santtu-Matias Rouvali

  ADVANCED ORCHESTRA

   

  Santtu-Matias är chefdirigent för Göteborgs Symfoniker sedan 2017, och är även chefdirigent för Tammerfors stadsorkester. Santtu-Matias besöker regelbundet världens ledande orkestrar, och är enligt The Guardian ”den senaste märkvärdiga begåvningen som framkommit i den finska dirigenttraditionen”.

   

  Marie Rosenmir

  PRE-ADVANCED ORCHESTRA

   

  Marie hade redan en imponerande karriär som sångerska och organist innan hon etablerade sig som en av de mest intressanta svenska dirigenterna. Hon debuterade som dirigent vid tjugotvå års ålder och har sedan dess dirigerat en Nobelpriskonsert, ett antal operauppsättningar och lett de flesta stora orkestrarna i Sverige.

   

  Ron Davis Alvarez

  UPPER INTERMEDIATE ORCHESTRA

  INTERMEDIATE ORCHESTRA

  BASIC ORCHESTRA

   

  Ron började som violinist inom El Sistema i hemlandet Venezuela. Från sin bas i Göteborg reser idag Ron världen runt som dirigent och ambassadör för El Sistema. Ron är konstnärlig ledare för El Sistema Sverige, initiativtagare till den uppmärksammade Dream Orchestra och är också Side by Sides konstnärliga rådgivare.

  Emil Pettersson, Emma-Lina Grahn,

  Tobias Edvardson & Willy Wong

  BEGINNERS´ ORCHESTRA

   
  De fyra ledarna för BEGINNERS’ ORCHESTRA är alla verksamma som pedagoger på kulturskolor i Göteborg. Emma-Lina tar emot de som vill spela olika brassinstrument, Emil välkomnar alla som vill prova att spela slagverk och olika rytmer, de som spelar stråkinstrument får träffa Tobias, och träblåsarna får stifta bekantskap med Willy.
   

  Cecilia Martin-Löf

  ADVANCED CHOIR

   

  Cecilia är konstnärlig ledare för Lunds akademiska kör och Palaestra vokalensemble och leder just nu arbetet med Sveriges Ungdomskör. Cecilia är en erfaren kördirigent som bland mycket annat också varit chefdirigent för Danska Radions flickkör och arbetat med radiokörerna i Stockholm och Köpenhamn.

   

  Birgitta Mannerström-Molin

  UPPER VOICES CHOIR

  CHILDREN´S CHOIR

   

  Birgitta är verksam i Göteborg där hon leder en omfattande körverksamhet för barn och unga. 2016 blev Birgitta utsedd till årets barn- och ungdomskörledare. Hon har varit med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är idag konstnärlig rådgivare för Side by Side.

   

  Måns Carlsson & Elvira Wall

  BEGINNERS’ CHOIR

   

  Måns och Elvira är båda sångare och musiker och arbetar i Kulturskolan i Göteborg med sång och rytmik för de allra yngsta. De vill gärna sjunga många tillsammans, och välkomnar därför alla att sjunga tillsammans med dem och alla andra barn under Side by Side i sommar.

   

   

   

  Sten Källman & Erika Risinger

  FOLK

   

  Sten är musiker, kompositör och arrangör, och undervisar på programmet för folk- och världsmusik vid Göteborgs Universitet. Sten brinner för att integrera musik från olika kulturer med ett speciellt fokus på musik från Haiti, inte minst genom bandet Simbi. Erika är musiker och pedagog samt riksspelman på fiol med rötter i Skåne och Dalarna. Hon har studerat klassisk violin i Falun och Köpenhamn samt folk- och världsmusik i Göteborg och känns igen från bla Sallyswag och Navarra.

   

  AMANDA FLODIN & TORE SUNESSON

  VOLUNTEERS´ CHOIR

  Amanda, mezzosopran. Tillsammans med sitt normkreativa operakompani Man Must Sing har Amanda beställt, producerat och framfört kammaroperan Akvarium, som blev utvald att spelas på Scenkonstbiennalen 2017. Efter att ha blivit utsatt för näthat skapade Amanda tillsammans med Utomjordiska 2016 föreställningen Witch, Bitch, Temptress, Feminist med barockmusik komponerad uteslutande av kvinnor. 2017 tog Amanda emot Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium samt Göteborgs Stads Kulturstipendium. Läs mer på amandaflodin.se. Tore är utbildad musiklärare med piano och körledning som inriktning. Tore är en erfaren pianist och medlem i Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Sedan 1990 sjunger Tore i Vokalkvartetten VOX och turnerar flitigt i Västra Götaland, Sverige och världen. Med Vox har Tore gjort t ex visprogram, kyrkoprogram, nyskrivna verk, renässansmusik, barnopera och skivinspelningar.

   

  MAGNUS PETTERSSON

  OPEN CHOIR

All Posts
×