• EARLY MUSIC

 • För dig som är intresserad av att spela musik från medeltiden och renässansen. Du spelar blåsinstrument som blockflöjt eller traversflöjt, stråkinstrument som violin, viola, cello eller viola da gamba, eller knäppinstrument som harpa, gitarr eller luta. Gärna någon historisk variant av dessa instrument. Det finns också möjlighet att sjunga samt att medverka som slagverkare.

   

  Du är 12 år eller äldre, har god notläsningsvana och har övat på noterna innan du kommer. Ditt läger börjar lördag 13 juni och avslutas med konsert tisdag 16 juni.

   

  Ansökan är nu öppen för instrument/stämmor där det finns platser kvar.

  Till EARLY MUSIC ansöker du om plats. Det finns ca 40 platser och antagningen baseras på din erfarenhet och ålder. Antagningsbesked skickas ut löpande. Deltagaravgiften är 450 kr per person. Läs igenom vår ANMÄLNINGSINFORMATION och våra ANMÄLNINGSVILLKOR innan du ansöker.

 • Repertoar

  EARLY MUSIC

   

  Medeltidsmusik:

  Troubadour- och trouvèremusik, samt anonym 1300-tal

   

  Renässansmusik: Musik ur Danserye av Tielman Susato


  Mer repertoar kommer inom kort.

   

  Inspirationslista på Spotify

   

  Noterna läggs upp i vårt arkiv löpande. Gå in där då och då för att se om det kommit några uppdateringar.

  Ledare

  Anders Renberg

   

  Anders har dubbla examina i blockflöjt och en bakgrund i musikvetenskap. Han har sin musikaliska hemvist i medeltids-och renässansmusik både som musiker och som efterfrågad lärare. Anders spelar förutom blockflöjter även flera andra medeltida instrument, och är en del av Medeltidsensemblen Ambrosia.

   

All Posts
×