• OM LÄGRET

 • På den här sidan kan du läsa mer om Side by Side by El Sistema. Under pandemin kan lägret fungera på ett lite annorlunda sätt. Den senaste informationen om årets läger får du genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på sociala medier.

 • LÄGRET

  Side by Side by El Sistema är ett internationellt kör- och orkesterläger. Barn och unga från hela Sverige och från flera andra länder repeterar tillsammans i centrala Göteborg med Konserthuset som mittpunkt under ledning av spännande dirigenter, musiker och pedagoger. För tillresande finns det möjlighet att bo i närheten av repetitionslokalerna. År 2020 startades också en digital version av lägret och samma plattform, som kallas Digisidan, användes även 2021.

  SPÅR

  För att så många som möjligt ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna på Side by Side indelade i nivåanpassade spår. För att lägret ska bli så roligt och utvecklande som möjligt är det viktigt att varje deltagare väljer rätt spår och att alla kommer till lägret väl förberedda för sin nivå. Det är framförallt repertoaren som ska avgöra valet av spår. Ta hjälp av din lärare eller din körledare om du är osäker på vilket spår du ska välja.

   

  Vi uppmanar alla deltagare att stanna i samma spår mer än ett år. Varje spår har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret. Aktiviteter, repetitionspass och dagarnas längd är också anpassade. Spåren möts vid gemensamma repetitioner och konserter.

  INNEHÅLL

  Lägerdagarna består av repetitioner och konserter samt gemensamma måltider och andra aktiviteter. Ibland repeterar deltagarna i små grupper - stämma för stämma med en egen instruktör för varje grupp. Ibland träffas en hel sektion. Och ibland repeterar alla deltagare i ett spår tillsammans - hela orkestern eller kören på en och samma gång. En del repetitioner hålls på engelska.


  En viktig tanke på Side by Side är möjligheten till förebildning. Det är utvecklande och lärorikt att få spela och sjunga sida vid sida med deltagare på olika nivåer och i olika åldrar. Därför låter vi spåren mötas och musicera tillsammans under lägret. Göteborgs Symfonikers och Göteborgs Symfonikers Vokalensembles medverkan är grundläggande i denna förebildningstanke.

  KONSERTER

  Under Side by Side framträder lägrets deltagare vid olika konserter där de får tillfälle att visa upp sina nyfunna färdigheter tillsammans. Följ vårt nyhetsbrev och digitala kanaler för uppdaterad information om konserterna.

 • FILMER

  Maroon 5 Memories Cover / Canon in D Mashup

  Side by Side 2021 Music Video

  Bringing the World Together Through Music

  8 Years of Side by Side

  Lion King Circle of Life Cover

  Side by Side 2020 Music Video

  Music Is the Universal Language

  Side by Side 2019 Mini Documentary

  Clean Bandit - Symphony feat. Zara Larsson cover

  Side by Side 2018 Music Video

  A Summer of Concerts

  Side by Side 2018 Music Video

  Ode to Joy

  Side by Side 2018 Music Video

  Side by Side & Gustavo Dudamel

  Side by Side 2017 Mini Documentary

  Side by Side 2016 - lägerfilmen

  Side by Side 2015 - lägerfilmen

  Side by Side 2014 - lägerfilmen

All Posts
×