• OM LÄGRET

 • LÄGRET

  Side by Side by El Sistema är ett internationellt kör- och orkesterläger. Barn och unga från hela Sverige och från flera andra länder repeterar tillsammans i centrala Göteborg med Konserthuset som mittpunkt under ledning av spännande dirigenter, musiker och pedagoger. För tillresande finns det möjlighet att bo i närheten av repetitionslokalerna.

   

  År 2020 och 2021 hölls en digital version av lägret på plattformen Digisidan, men sedan 2022 är Side by Side åter på plats på Konserthuset. Lägret 2023 blir vårt tionde på rad! Läs mer om det och se videos från alla tidigare läger på vår jubileumssida: Side by Side 10 år.

  SPÅR

  För att så många som möjligt ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna på Side by Side indelade i nivåanpassade spår. För att lägret ska bli så roligt och utvecklande som möjligt är det viktigt att varje deltagare väljer rätt spår och att alla kommer till lägret väl förberedda för sin nivå. Det är framförallt repertoaren som ska avgöra valet av spår. Ta hjälp av din lärare eller din körledare om du är osäker på vilket spår du ska välja.

   

  Vi uppmanar alla deltagare att stanna i samma spår mer än ett år. Varje spår har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret. Aktiviteter, repetitionspass och dagarnas längd är också anpassade. Spåren möts vid gemensamma repetitioner och konserter.

   

  För att alla ska känna sig välkomna och trygga på Side by Side behöver vi vara många vuxna på plats under lägret. Vi har, förutom professionella musikaliska ledare, ett stort antal anställda och utbildade värdar på plats. Spårvärdar och barnvärdar som följer varje spår, platsvärdar i varje lokal, logivärdar på boendet, kanslivärdar i kansliet på Konserthuset samt ett stort antal volontärer med olika uppgifter. Ändå är det mycket viktigt att alla barn under 13 år har medföljande vuxna med sig. Tillsammans hjälps vi åt att skapa ett fint och tryggt Side by Side.

  INNEHÅLL

  Lägerdagarna består av repetitioner och konserter samt gemensamma måltider och andra aktiviteter. Ibland repeterar deltagarna i små grupper - stämma för stämma med en egen instruktör för varje grupp. Ibland träffas en hel sektion. Och ibland repeterar alla deltagare i ett spår tillsammans - hela orkestern eller kören på en och samma gång. En del repetitioner hålls på engelska.


  En viktig tanke på Side by Side är möjligheten till förebildning. Det är utvecklande och lärorikt att få spela och sjunga sida vid sida med deltagare på olika nivåer och i olika åldrar. Därför låter vi spåren mötas och musicera tillsammans under lägret. Göteborgs Symfonikers och Göteborgs Symfonikers Vokalensembles medverkan är grundläggande i denna förebildningstanke.

  KONSERTER

  Under Side by Side framträder lägrets deltagare vid olika konserter där de får tillfälle att visa upp sina nyfunna färdigheter tillsammans. Följ vårt nyhetsbrev och digitala kanaler för uppdaterad information om konserterna.

 • Nu firar vi 10-årsjubileum!

  Side by Side är ett av världens största musikläger och 17–21 juni 2023 samlar vi ca 2000 deltagare i Göteborg. Det blir fullt av repetitioner, konserter och annat roligt för tionde året i rad!

  Ansök om en plats på sommarens Side by Side!

  Alla musikintresserade barn och unga ca 6–23 år gamla är välkomna till lägret.

  Ansökningsperiod 1: 9 nov–13 dec

  Ansökningsperiod 2: 14 dec–8 feb

  Läs mer om varje spår på respektive spårsida.

  VILL DU VARA MED?

  Årets läger har sju orkesterspår, fem körspår, två funktionsspår (OPEN) och två specialspår (EARLY & FOLK). Lär dig mer om spårupplägget och hur du kan tänka när du väljer spår i vår ansökningsinfo. Här hittar du också information om priser, boende, hur det funkar med barnvärdar och annat matnyttigt.

  10 ÅR MED SIDE BY SIDE

  Side by Side by El Sistema är ett av Göteborgs jubileumsprojekt och passande nog firar vi vårt 10:e läger samtidigt som staden har sitt stora 400-årsjubileum. Årets färg en regnbåge av alla tidigare lägerfärger – följ med oss på en nostalgitripp genom åren!

All Posts
×