• Om lägret

 • Ett musikläger för alla

  Side by Side är ett av världens största internationella musikläger och välkomnar cirka 2000 barn och unga varje år. Lägret arrangeras av Göteborgs Symfoniker och den elfte upplagan hålls 15–19 juni 2024 i centrala Göteborg. Deltagarna är ca 6–23 år och riktar sig till både körsångare och orkesterinstrumentalister. Side by Side erbjuder flera olika kör- och orkesterspår som alla är anpassade i längd, innehåll och svårighetsgrad för specifika åldrar och erfarenheter.

 • Musik är ett universellt språk som alla förstår

  och alla är välkomna på Side by Side.

 • broken image

  Utvecklas med Side by Side

   

  I vår spårpyramid kan du få en överblick över våra spår och se hur de förhåller sig till varandra. Tanken med spårpyramiden är att den ska fungera som en trappa där du kliver uppåt allteftersom du växer i ålder och i erfarenhet. Grunden i vår pedagogik är förebildning – vi tror på att alla kan lära från alla andra därför samverkar spåren med varandra under bland annat lägrets olika konserter.

  Lär av de främsta

   

  Side by Side arbetar med några av de bästa dirigenterna och pedagogerna i världen. Lägrets huvuddirigenter är alla prisbelönta och namnkunniga med särskild erfarenhet i att leda unga musiker på sin fortsatta musikaliska utveckling. Tillsammans med ett stort team av utmärkta pedagoger får deltagarna den bästa möjliga musikaliska och pedagogiska hjälpen under de intensiva lägerdagarna. Musiker ur Göteborgs Symfoniker är coacher för våra mest avancerade orkesterdeltagare och Side by Sides deltagare ges också en unik möjlighet att uppträda sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

  broken image
 • Sjung och spela sida vid sida med Göteborgs Symfoniker

  och få ett minne för livet!

 • broken image

  Intensivt musikfokus

   

  Lägret har en hög ambitionsnivå och dagarna är fyllda till brädden av musik. På schemat hittar du stämrep, sektionsrep och tuttirep samt den eller de konserter som ditt spår spelar på. Det kan exempelvis vara den maffiga Festival Consert i Scandinavium med lägrets alla deltagare eller den magiska Closing Concert i Stora Salen. Utöver detta strösslar vi med olika workshops och andra aktiviteter.

  Allt handlar om repertoaren

   

  Allt börjar och slutar med musiken på Side by Side. Genom åren har vi haft såväl uruppföranden av helt nya stycken som specialskrivna arrangemang just för lägret. Lägret presenterar klassisk repertoar sida vid sida med pop, folkmusik och andra genrer. Side by Sides repertoar är anpassad för varje orkester och körnivå. När du kikar på spårsidorna och funderar vilket spår du ska ansöka till, titta extra noga på repertoaren och ta gärna en lärare till hjälp för att hitta den nivå som passar dig bäst.

  broken image
 • broken image

  Trygghet på Side by Side

   

  Side by Side är ett stort musikläger som är utspritt över flera byggnader i centrala Göteborg. Förutom våra professionella musikaliska ledare har vi ett stort antal anställda och utbildade värdar på plats. Spårvärdar och barnvärdar som följer varje spår, platsvärdar i varje lokal, logivärdar på boendet, kanslivärdar på Konserthuset, samt ett stort antal volontärer med olika uppgifter. Ändå är det mycket viktigt att alla barn under 13 år har medföljande vuxna med sig. Tillsammans hjälps vi åt att skapa ett fint och tryggt Side by Side!