• OM SIDE BY SIDE

   

 • På den här sidan kan du läsa mer om Side by Side by El Sistema. Under pandemin kan lägret fungera på ett lite annorlunda sätt. Den senaste informationen om årets läger får du genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på sociala medier.

 • Välkommen till det internationella musiklägret Side by Side!
   

  Under några intensiva sommardagar samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester och sjunga i kör. Spännande dirigenter, musiker och pedagoger leder workshops och repetitioner under Side by Side och lägret avslutas med magnifika konserter sida vid sida med musiker ur Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

   

  År 2020 och 2021 hölls en digital version av lägret på plattformen Digisidan, men sedan 2022 är Side by Side åter på plats på Konserthuset. Lägret 2023 var vårt tionde på rad! Läs mer om det och se videos från alla tidigare läger på vår jubileumssida: Side by Side 10 år.

 • ARRANGÖR

  Göteborgs Symfoniker är sedan 2016 huvudarrangör för det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema. Som ett flaggskepp för Sveriges nationalorkesters gedigna barn- och ungdomsverksamhet tar lägret plats som en viktig internationell mötesplats för barn och unga! Lägret stöds av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen. Och genomförs i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema och Göteborgs Kulturskolor.

   

  El Sistema hämtar inspiration från den unika modellen för social inkludering genom musik som utvecklats i Venezuela sedan 1975 med J A Abreau som grundare. Med visionen att alla barn i Sverige ska ges möjlighet till positiv utveckling genom musicerande i kör och orkester verkar stiftelsen för att sprida och utveckla El Sistema i Sverige.

   

  Göteborgs kulturskolor är kulturella mötesplatser för barn och unga och varje vecka träffas tusentals unga deltagare för att skapa upplevelser tillsammans och lägga grunden för en meningsfull framtid livet ut. Genom undervisningen bidrar Göteborgs kulturskolor till kreativa möten med musikalisk, social och mänsklig utveckling i fokus för att stimulera barn och unga att ta plats i ett jämlikt och hållbart Göteborg.

  broken image
 • Side by Side by El Sistema är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Tillsammans med barn och unga från hela världen har vi firat med massor av glädje och kreativitet i 10 års tid. Vårt mål med Side by Side by El Sistema var att vi i samband med Göteborgs 400-årsfirande skulle vara ett världsledande musikläger för barn från hela världen. Det är vi.

   

  Jubileumslägret sätter Göteborg på världskartan då barn och unga från hela världen möts genom musik och känner delaktighet och framtidstro. Med musiken som kraft motarbetar vi segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

  broken image
 • TILLSAMMANS MED

  broken image
  broken image
 • MED STÖD AV

  broken image
  broken image
  broken image
 • PRESENTING PARTNER

  broken image
 • Official Host

  broken image
 • SPONSORER

  broken image
  broken image
  broken image
 • TEKNISKA MÖJLIGGÖRARE

  Side by Side: Digital 2021

  broken image
  broken image
  broken image
  broken image
 • I SAMARBETE MED

  broken image
  broken image
  broken image
All Posts
×