• OM SIDE BY SIDE

   

 • 17–21 juni 2023 är det för tionde året i rad dags för det internationella musiklägret Side by Side!
   

  Under några intensiva sommardagar samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester och sjunga i kör. Spännande dirigenter, musiker och pedagoger leder workshops och repetitioner under Side by Side och lägret avslutas med magnifika konserter sida vid sida med musiker ur Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. År 2020 och 2021 hölls en digital version av lägret på plattformen Digisidan.

 • ARRANGÖR

  Göteborgs Symfoniker är sedan 2016 huvudarrangör för det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema. Som ett flaggskepp för Sveriges nationalorkesters gedigna barn- och ungdomsverksamhet tar lägret plats som en viktig internationell mötesplats för barn och unga! Lägret stöds av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen. Och genomförs i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema och Göteborgs Kulturskolor.

   

  El Sistema hämtar inspiration från den unika modellen för social inkludering genom musik som utvecklats i Venezuela sedan 1975 med J A Abreau som grundare. Med visionen att alla barn i Sverige ska ges möjlighet till positiv utveckling genom musicerande i kör och orkester verkar stiftelsen för att sprida och utveckla El Sistema i Sverige.

   

  Göteborgs kulturskolor är kulturella mötesplatser för barn och unga och varje vecka träffas tusentals unga deltagare för att skapa upplevelser tillsammans och lägga grunden för en meningsfull framtid livet ut. Genom undervisningen bidrar Göteborgs kulturskolor till kreativa möten med musikalisk, social och mänsklig utveckling i fokus för att stimulera barn och unga att ta plats i ett jämlikt och hållbart Göteborg.

 • Side by Side by El Sistema är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Tillsammans med barn och unga från hela världen firar vi med massor av glädje och kreativitet i många år framåt. Vårt mål är att när Göteborg fyller 400 år är Side by Side by El Sistema ett världsledande musikläger för barn från hela världen.

   

  Jubileumssatsningen sätter Göteborg på världskartan då barn och unga från hela världen möts genom musik och känner delaktighet och framtidstro. Med musiken som kraft motarbetar vi segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

 • TILLSAMMANS MED

 • MED STÖD AV

 • PRESENTING PARTNER

 • SPONSORER

 • I SAMARBETE MED

All Posts
×