• DIRIGENTER & LEDARE

 • Låt oss presentera årets dirigenter & ledare

  Vi har en fantastisk uppsättning av dirigenter och ledare till Side by Side by El Sistema 2020!
  Här kan du läsa mer om dem.

  Ron Davis Alvarez

   

  Ron började som violinist inom El Sistema i hemlandet Venezuela. I dag är han ett stort namn inom musikpedagogik och reser världen runt som dirigent och ambassadör för El Sistema. 2017 nominerades han till det prestigefyllda Global Teacher Prize. Ron är initiativtagare till Dream Orchestra och är konstnärlig rådgivare för Side by Side

  Birgitta Mannerström-Molin

   

  Birgitta är verksam i Göteborg där hon leder en omfattande körverksamhet för barn och unga i Härlanda församling. 2016 blev hon utsedd till årets barn- och ungdomskörledare och är idag en uppskattad gästdirigent runt om i landet. Birgitta var med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är konstnärlig rådgivare för Side by Side.

   

  Emil Eliasson

  Emil har på kort tid etablerat sig som en av de mest spännande svenska dirigenterna i sin generation. Han har arbetat med stora ensembler i hela Norden, däribland Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker och Nordiska Kammarorkestern. Emil har tre år i rad tilldelats Kungliga Musikaliska Akademins Nationella Musikstipendium. 2015 fick han Crusell-stipendiet och 2019 tilldelades han Sveriges största musikstipendium, Sixten Gemzéus stora musikstipendium.

  Alexander Einarsson

  Alexander är kormästare för Göteborgs Symfoniska Kör och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Vid de internationella Grand Prix-tävlingarna i körsång i maj 2015 i Tours, Frankrike, fick han festivalens dirigentpris till minne av Arthur Oldham och 2018 blev han utsedd till årets körledare av Föreningen Sveriges Körledare.

   

   

  Daniela Musca

   

  Daniela föddes i Rom och är utbildad orkesterdirigent. Hon har anlitats av bland annat Belgian Chamber Philharmonic, HR Symphony Orchestra samt Frankfurt Opera and Museum Orchestra. 2017 blev hon semifinalist vid ”Georg Solti Conducting Competition i Frankfurt och hennes tolkning av Eugen Onegin på Staatstheater Darmstadt (2017) tilldelades priset för bästa musikaliska tolkning vid Hessian Theatre Days.

   

  Anders Renberg

   

  Anders har dubbla examina i blockflöjt och en bakgrund i musikvetenskap. Han har sin musikaliska hemvist i medeltids-och renässansmusik både som musiker och som efterfrågad lärare. Anders spelar förutom blockflöjter även flera andra medeltida instrument, och är en del av Medeltidsensemblen Ambrosia.

   

 • Dirigenter

  Marjolein Vermeeren

  Juan Carlos Maggiorani

  Marjolein har dubbla examina i flöjt och blåsorkesterdirigering. Hon växte upp i södra Nederländerna där blåsmusik är väldigt stort och har jobbat mycket med ungdomsblåsorkester. Marjolein är flöjtist i Göteborgs Symfoniker och har medverkat flera år på Side by Side som instruktör för de äldsta deltagarna.

   

  Juan är en violinspecialist från Venezuela och konstnärlig chef vid Orquestra Geração, ett El Sistema-program i Portugal. Han utnämndes till Rising Star av European Concert Hall Organization under 2014/2015 har en magisterexamen från Escola Superior de Música de Lisboa. Som dirigent har Juan deltagit i många internationella ungdomsprojekt. Han även varit instruktör på Side by Side i ett flertal år.

   

 • Sten Källman

  Erika Risinger

  FOLK MUSIC

  Sten är musiker, kompositör och arrangör, och undervisar på programmet för folk- och världsmusik vid Göteborgs Universitet. Sten brinner för att integrera musik från olika kulturer med ett speciellt fokus på musik från Haiti, inte minst genom bandet Simbi.

   

  Erika är musiker och pedagog samt riksspelman på fiol med rötter i Skåne och Dalarna. Hon har studerat klassisk violin i Falun och Köpenhamn samt folk- och världsmusik i Göteborg och känns igen från bla Sallyswag och Navarra.

 • Magnus Pettersson

   

  Magnus har gedigen erfarenhet som musikhandledare, musiker och musikterapeut i Sverige och utomlands. Han arbetar med Angereds kulturskola, har varit kursledare på musikhandledar-utbildningen och lärare i musik-didaktik för lägre åldrar på Högskolan för scen och Musik.

  Christel Weiner

   

  Christel är musiklärare och musikterapeut och arbetar i Partille Kulturskola med kör och orkester för elever med särskilda behov samt med musikundervisning i grundskola och grundsärskola. Hon har en förkärlek till bilder, tecken och färger som stöd i undervisningen..

 • Yvonne Carlsson

  Christina Wide

  CHILDREN'S CHOIR

  Yvonne tog organistexamen 1999 från Högskolan för scen och musik i Göteborg, där hon för närvarande vidareutbildar sig till Körmagister. Hon har stor erfarenhet av olika goss- flick- och ungdomskörer och är idag anställd som organist i Lerums Församling.

   

  Christina är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och i sin tjänst som organist i Varbergs församling leder hon Boys` voice – Varbergs gosskör – som nyligen spelat in en CD. Christina har tidigare arbetat med barn- och ungdomskörer i bl..a. Hammarkullen i Göteborg och i Onsala.

   

 • Måns Carlsson
  Elvira Wall

  BEGINNERS' CHOIR

  Måns och Elvira är båda sångare och musiker och arbetar i Kulturskolan i Göteborg med sång och rytmik för de allra yngsta. De är båda engagerade som frilansmusiker vid sidan av arbetet. Måns och Elvira har lång erfarenhet att möta de allra yngsta barnen med sång, musik och rytmik.

 • Anna Ström

  Ronny Täck

  Lina Molander Ekström

  Carin Åkesson

  Tobias Edvardson

  Marie Fransson

  Willy Wong

  Caroline Lalanne

  Emil Petterson

 • Ledarna för BEGINNERS’ ORCHESTRA är alla verksamma som pedagoger på kulturskolor i Göteborg med omnejd samt etablerade frilansmusiker.


  Anna & Ronny tar emot dem som vill spela olika brassinstrument; de som spelar stråkinstrument får träffa Lina & Carin eller Tobias & Marie; träblåsarna får stifta bekantskap med Willy & Caroline; och slagverkarna får träffa Emil.

   

 • Amanda Flodin

   

  Amanda är mezzosopran och tillsammans med sitt normkreativa operakompani Man Must Sing har hon bland annat skapat kammaroperan Akvarium och med Utomjordiska skapade hon föreställningen Witch, Bitch, Temptress,

All Posts
×