• Dirigenter & Ledare

 • Låt oss presentera årets dirigenter och ledare

  Vi har en fantastisk uppsättning av dirigenter och ledare till Side by Side 2024!

  Listan uppdateras löpande.

  broken image

  Ron Davis Alvarez

   

  Ron är med sin smittsamma entusiasm expert på att dirigera stora orkesterar och få barn och unga att spela tillsammans. Han började sin resa som violinist inom El Sistema i hemlandet Venezuela. I dag är han ett stort namn inom musikpedagogik och reser världen runt som dirigent och ambassadör för El Sistema. 2017 nominerades han till det prestigefyllda Global Teacher Prize, och är initiativtagare till den mycket uppmärksammade Dream Orchestra. Ron har varit en självklar del av Side by Side sedan starten och fungerar som konstnärlig rådgivare för lägret. Han leder de tre yngre orkestrarna på Side by Side 2024.

  broken image

  Birgitta Mannerström-Molin

   

   

  Birgitta är en populär kördirigent och sångpedagog med stort driv och energi. Hon är specialist på att locka fram det bästa ur sina elever under de intensiva lägerdagarna. Birgitta undervisar på Högskolan för scen och musik samt på Hvitfeldtska musikgymnasiet i Göteborg. Hon är även projektledare för SKUR – Sveriges Kyrkosångsförbunds ungdomskör. 2016 blev hon utsedd till årets barn- och ungdomskörledare i Sverige och är idag en uppskattad gästdirigent runt om i landet. Birgitta var med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är konstnärlig rådgivare för Side by Side. Hon leder de två äldre körerna på lägret 2024.

  broken image

  Emilia Hoving

   

  Emilia kommer från Finland och har snabbt gjort internationell karriär. Hon har framträtt med orkestrar som Kungliga Filharmonin i Stockholm, Luxembourg Philharmonic och Iceland Symphony samt med Helsingfors Filharmoni och Orchestre Philharmonique de Radio France. Emilia uruppförde "Bubblor" hos Göteborgs Symfoniker hösten 2023 och 2024 är vi glada att välkomna henne som dirigent på Side by Side.

  Foto: Laura Oja

  broken image

  Marjolein Vermeeren

  Marjolein gjorde sin framgångsrika professionella dirigentdebut med Göteborg Wind Orchestra 2022. Hon har jobbat med Östgötamusiken, Marinens Musikkår och Helsingborgs Symfoniorkester samt lett konserter med Malmö Symfoniorkester och Svenska Kammarorkestern. Nästa säsong debuterar hon med Norrköpings Symfoniorkester och Gotlandsmusiken. Marjolein är flöjtist i Göteborgs Symfoniker och växte upp i södra Nederländerna där blåsmusik är väldigt stort. Hon har jobbat mycket med ungdomsorkestrar och medverkat flera år på Side by Side som dirigent och instruktör för de äldsta deltagarna.

  broken image

  Terje Skomedal

   

  Terje är violinist från Norge och sedan 2009 stämledare för Violin 2 i Göteborgs Symfoniker. Han är också konsertmästare i BAGS, Symfonikernas egen barockensemble. Terje leder WIND & STRING ORCHESTRA i deras stråkorkesterrepertoar sedan Side by Side 2022. 

   

   

   

   

   

  broken image

  Ida Rosén Hamrå

   

  Ida har arbetat på GöteborgsOperan sedan 2009. Hon är musikalisk ledare på avdelningen Skapa och dirigent för GöteborgsOperans Barn- och Ungdomskörer som består av tre körer med medlemmar i åldrarna 9–25 år. Ida är utbildad inom viola och kördirigering vid Ljungskile folkhögskola, Uppsala universitet och Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan 2023 är hon dirigent på Side by Side.

  Foto: Tilo Stengel 

   

 • Magnus Pettersson

  OPEN CHOIR

  Magnus har gedigen erfarenhet som musikhandledare, musiker och musikterapeut i Sverige och utomlands. Han arbetar på Angereds kulturskola och har varit kursledare på musikhandledarutbildningen samt lärare i musikdidaktik för lägre åldrar på Högskolan för scen och musik.

  broken image