• JOBBA HOS OSS

 • Vill du jobba med Side by Side?

  Rekryteringen för lägret 2022 är klar, men om du är nyfiken på Side by Side är du varmt välkommen att anmäla dig till några volontärspass

 • OM SIDE BY SIDE

  I mitten av juni fylls Göteborg till brädden av barn och unga från hela världen för att spela i orkester och sjunga i kör under musiklägret Side by Side by El Sistema, som är ett av de största i sitt slag med över 2000 deltagare. Deltagarna repeterar och umgås under några intensiva dagar. De får träffa spännande musiker och inspiratörer som leder workshops och repetitioner samt spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

   

  Side by Side by El Sistema är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Målet är att vara ett världsledande musikläger för barn från hela världen som möts genom musik och inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper. Med musiken som kraft motarbetar vi segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.


  El Sistema är ett program skapat 1975 av ekonomen och musikern José Antonio Abreu i Venezuela med visionen att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

   

  Lägerdagarna består av repetitioner, konserter, gemensamma måltider och andra aktiviteter. Konserthuset på Götaplatsen är Side by Sides centrala punkt, men deltagarna bor, repeterar och spelar på en mängd olika platser runtomkring. Högskolan för scen och musik och Scandinavium är några av platserna.


  För att så många som möjligt ska kunna deltaga och utvecklas på sin egen nivå, är orkestrarna och körerna på Side by Side indelade i nivåanpassade spår. Varje spår har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret.

  GÖTEBORGS SYMFONIKER

  Göteborgs Symfoniker består av 160 anställda, varav 109 musiker, och är ett helägt aktiebolag inom Västra Götalandsregionen. Orkesterns hemmaarena är Göteborgs Konserthus. Göteborgs Symfoniker ligger sedan länge i framkant när det gäller verksamhet riktad till barn och ungdomar. Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer för Side by Side sedan 2016, i nära samverkan med El Sistema Sverige.

  VAD KAN SIDE BY SIDE ERBJUDA DIG?

  Att jobba på Side by Side är en unik chans att få följa med på den stora resan som barnen och ungdomarna gör under fem intensiva dagar av gemensamt hårt arbete och fantastisk skaparglädje. Genom din insats bidrar du till att stora och små får ett oförglömligt minne av Side by Side.

  INGA LEDIGA TJÄNSTER

All Posts
×